Quiche met bacon en tuinkers
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feestje
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 g bacon
- 2 takjes tuinkers
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 1 teentje knoflook
- 4 petit-suissekaasjes
- 75 g geraspte gruyère
- 4 eieren
- 1 dl lichte room
- 1 rol kruimeldeeg
Bereiding
- Snipper de tuinkers en het bieslook fijn.
- Snij de sneetjes bacon in reepjes.
- Snij het teentje knoflook in 4.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa.
- Kruid met peper en een beetje zout (de bacon is al gezouten).
- Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.
- Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.
- Bak de quiche 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.
- Afwerking: Serveer deze quiche warm of koud.
Voedingswaarde
Energie: 517 Kcal | Eiwitten: 22,7 gr | Vetten: 32,7 gr | Koolhydraten: 28,6 gr |