Quiche Hawaii

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ hartig/ 8 pers 

| 1 uur en 50 min

| 24Kitchen, R. van Veen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gr koude boter
  • 200 gr bloem
  • 1  mespunt zout
  • 3 el ijskoud water

Vulling

  • 150 gr jonge kaas
  • 200 gr gekookte ham, dikke plak
  • 300 gr ananas, vers of uit blik
  • 1  groene paprika
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 4  eieren
  • 100 ml slagroom

Extra: springvorm van 24 cm

Bereiding

Deeg
  1. Snijd de boter in kleine blokjes.
  2. Meng de bloem met het zout en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor.
  3. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel met beide handen tot een egaal en soepel deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ± 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

  1. Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de kaas, ham, ananas en de paprika in blokjes.
  3. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Kluts in een kom de eieren met de slagroom.
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm.
  7. Verdeel de vulling erover.
  8. Giet het ei-room mengsel eroverheen.
  9. Bak de quiche ± 45 minuten in de oven.
  10. Laat de quiche na het bakken een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk en vooral, genieten

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email