Quiche Hawaii
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ hartig/ 8 pers
| 1 uur en 50 min
| 24Kitchen, R. van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deeg
- 100 gr koude boter
- 200 gr bloem
- 1 mespunt zout
- 3 el ijskoud water
Vulling
- 150 gr jonge kaas
- 200 gr gekookte ham, dikke plak
- 300 gr ananas, vers of uit blik
- 1 groene paprika
- 125 gr cherrytomaatjes
- 4 eieren
- 100 ml slagroom
Extra: springvorm van 24 cm
Bereiding
Deeg
- Snijd de boter in kleine blokjes.
- Meng de bloem met het zout en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel met beide handen tot een egaal en soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat ± 20 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
- Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kaas, ham, ananas en de paprika in blokjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Kluts in een kom de eieren met de slagroom.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm.
- Verdeel de vulling erover.
- Giet het ei-room mengsel eroverheen.
- Bak de quiche ± 45 minuten in de oven.
- Laat de quiche na het bakken een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Eet smakelijk en vooral, genieten