Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 20 min voorbereiding en 35 min bereiding zelf

| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g gehakt varken + kalf  
  • 6 zoete puntpaprika’s
  • 2 el. Chunky dip & mix  
  • 250 g rijst
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 ui
  • 2 el. olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • 1 klp. basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika’s en snij 2 puntpaprika’s in de lengte in 2.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.
  3. Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout.
  4. Vul er de 4 zoete puntpaprika’s mee. Snij de andere 2 paprika’s in blokjes.
  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  6. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gevulde paprika’s 10 min. aan alle kanten goudbruin.
  7. Voeg aan het einde van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken.
  8. Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.
  9. Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika’s en bak 1 min.
  10. Roer er de paprikablokjes onder.
  11. Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water.
  12. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum.
  13. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  14. Kruid daarna met peper en zout.
  15. Kook intussen de rijst gaar in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  16. Leg er een propere keukenhanddoek op.
  17. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  18. Afwerking: Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.
Drankadvies
Wijn: Salice Salentino D.O.C., ‘Messer del Fauno’, Puglia – Italië
Bier: Postel Dobbel, Donker abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 663 Kcal Eiwitten: 37,7 gr Vetten: 29,9 gr Koolhydraten: 60 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email