Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 20 min voorbereiding en 35 min bereiding zelf
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g gehakt varken + kalf
- 6 zoete puntpaprika’s
- 2 el. Chunky dip & mix
- 250 g rijst
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 1 ui
- 2 el. olijfolie
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 klp. basilicum
- peper en zout
Bereiding
- Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika’s en snij 2 puntpaprika’s in de lengte in 2.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.
- Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout.
- Vul er de 4 zoete puntpaprika’s mee. Snij de andere 2 paprika’s in blokjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gevulde paprika’s 10 min. aan alle kanten goudbruin.
- Voeg aan het einde van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken.
- Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.
- Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika’s en bak 1 min.
- Roer er de paprikablokjes onder.
- Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water.
- Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum.
- Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Kruid daarna met peper en zout.
- Kook intussen de rijst gaar in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Leg er een propere keukenhanddoek op.
- Laat de rijst zo 5 min. stomen.
- Afwerking: Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.
Drankadvies
Wijn: | Salice Salentino D.O.C., ‘Messer del Fauno’, Puglia – Italië |
Bier: | Postel Dobbel, Donker abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 663 Kcal | Eiwitten: 37,7 gr | Vetten: 29,9 gr | Koolhydraten: 60 gr |