Pullet chicken met een frisse rauwkost salade

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| 50 min voor de kip / paar min voor de salade

|informatie kaart lidl, mei 2020

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ± 1 kg kippenbouten
  • olijfolie
  • p&z
  • 1 broccoli
  • 2 kiwi’s
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • veldsla
  • rauwkost naar keuze
  • 100 gr walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Besprenkel de kippenbouten met oliefolie en peper en zout (of kippenkruiden) en rooster de bouten 40 a 50 min in de oven
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze ± 5 min beetgaar in licht gezouten water. Giet af, spoel af met koud water en laat ze afkoelen
  4. Snij de kiwi in partjes/ blokjes
  5. Snij de rode ui in ringen
  6. Pers de citroen uit en giet het sap over de ui ringen en laat ze marineren.
  7. Meng alle sla en rauwkost naar keuze door elkaar
  8. Trek het vlees van de bouten met 2 vorken uit elkaar tot je poulet chicken hebt
  9. Garneer dit vlees over je salade en garneer met grof gehakte walnoten en je gemarineerde ui ringen

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email