Pullet chicken met een frisse rauwkost salade
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| 50 min voor de kip / paar min voor de salade
|informatie kaart lidl, mei 2020
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ± 1 kg kippenbouten
- olijfolie
- p&z
- 1 broccoli
- 2 kiwi’s
- 1 rode ui
- 1 citroen
- veldsla
- rauwkost naar keuze
- 100 gr walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Besprenkel de kippenbouten met oliefolie en peper en zout (of kippenkruiden) en rooster de bouten 40 a 50 min in de oven
- Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze ± 5 min beetgaar in licht gezouten water. Giet af, spoel af met koud water en laat ze afkoelen
- Snij de kiwi in partjes/ blokjes
- Snij de rode ui in ringen
- Pers de citroen uit en giet het sap over de ui ringen en laat ze marineren.
- Meng alle sla en rauwkost naar keuze door elkaar
- Trek het vlees van de bouten met 2 vorken uit elkaar tot je poulet chicken hebt
- Garneer dit vlees over je salade en garneer met grof gehakte walnoten en je gemarineerde ui ringen