Pulled chicken bites

Omschrijving

| goed voor 12 stuks

|20 min + 5 min oven

| Boodschappen magazine Plus, april 2020

Ingrediënten

  • 4 grote tortillawraps
  • 300 gr kipfilet
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 klein rode ui, gesnipperd
  • 150 g mais (blik), uitgelekt
  • 75 gr zure room
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • muffiinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 220 °C
  2. snijd uit elke tortillawrap 3 cirkels en druk de cirkels in de holtes van de muffinvorm
  3. bak in de oven in ± 5 min. knapperig
  4. neem de bakjes voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
  5. breng een pan water met zout aan de kook.
  6. leg de kip erin en kook in ± 1 min zachtjes gaar.
  7. giet af en laat iets afkoelen.
  8. rek de kipfilet met 2 vorken uite lkeaar.
  9. meng met de barbecuesaus, ui, mais, zout en peper
  10. verdeel dekip over de tortillabakjes.
  11. garneer met wat zure room en koriander

Voedingswaarde

Energie: 115 Kcal Eiwitten: 7 gr Vetten: 4 gr Koolhydraten: 12 gr
Vezels: 1 gr Zout: 0,4 gr