Pulled chicken bites
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ 12 stuks
| ongeveer 20 min + 5 min in de oven
| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 grote tortillawraps
- 300 gr kipfilet
- 2 el barbecuesaus
- 1 klein rode ui, gesnipperd
- 150 g mais (blik), uitgelekt
- 75 gr zure room
- handje verse koriander, fijngehakt
- muffiinvorm met 12 holtes, ingevet
Bereiding
- verwarm de oven voor op 220 °C
- snijd uit elke tortillawrap 3 cirkels en druk de cirkels in de holtes van de muffinvorm
- bak in de oven in ± 5 min. knapperig
- neem de bakjes voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
- breng een pan water met zout aan de kook.
- leg de kip erin en kook in ± 1 min zachtjes gaar.
- giet af en laat iets afkoelen.
- rek de kipfilet met 2 vorken uite lkeaar.
- meng met de barbecuesaus, ui, mais, zout en peper
- verdeel dekip over de tortillabakjes.
- garneer met wat zure room en koriander
Voedingswaarde
Energie: 115Kcal | Vetten: 31 gr |
Koolhydraten: 12 gr |
Eiwitten: 7 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 0.4 gr |