Pulled chicken bites

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ 12 stuks

| ongeveer 20 min + 5 min in de oven

| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 grote tortillawraps
  • 300 gr kipfilet
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 klein rode ui, gesnipperd
  • 150 g mais (blik), uitgelekt
  • 75 gr zure room
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • muffiinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiding

 

  1. verwarm de oven voor op 220 °C
  2. snijd uit elke tortillawrap 3 cirkels en druk de cirkels in de holtes van de muffinvorm
  3. bak in de oven in ± 5 min. knapperig
  4. neem de bakjes voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
  5. breng een pan water met zout aan de kook.
  6. leg de kip erin en kook in ± 1 min zachtjes gaar.
  7. giet af en laat iets afkoelen.
  8. rek de kipfilet met 2 vorken uite lkeaar.
  9. meng met de barbecuesaus, ui, mais, zout en peper
  10. verdeel dekip over de tortillabakjes.
  11. garneer met wat zure room en koriander
Voedingswaarde
Energie: 115Kcal Vetten: 31 gr

Koolhydraten: 12 gr

Eiwitten: 7 gr Vezels: 4 gr Natrium: 0.4 gr

 

Categorieën