Powerkoekjes

Rijkgevulde powerkoekjes om makkelijk mee te nemen

Omschrijving

| kleine koekjes| 12 porties

| ongeveer 50 min

| gezien bij 24Kitchen/ chef: Rudolph van Veen.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 grote Medjool dadels
  • 20 g cashewnoten
  • 120 g pindakaas
  • 60 g zachte boter
  • 60 g ahornsiroop
  • 100 g havermoutvlokken
  • 75 g pompoenpitten

Bereiding

  1. Snijd de dadels in stukjes. Hak de cashewnoten grof.
  2. Meng in een kom de pindakaas, boter en de ahornsiroop.
  3. Voeg de havermoutvlokken, 2/3 van de pompoenpitten en de cashewnoten toe en meng goed door.
  4. Meng als laatste de dadels kort door het deeg.
  5. Verpak het deeg in plasticolie.
  6. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.
  8. Verdeel het deeg met een lepel in 12 bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  9. Druk de bolletjes met de hand iets platter tot een soort kleine burgertjes.
  10. Bestrooi de koekjes met de rest van de pompoenpitten.
  11. Bak de koekjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten