PopOvers

Een aantal afleveringen van Martha Bakes heb ik opgenomen en voor de recepten ben ik met pen en papier aan de slag gegaan tijdens de uitzendingen van 24Kitchen. Op die manier kwam ik aan de uitwerking van de recepten wat ik hier graag met de bezoekers wil delen. Hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het uitproberen als ikzelf.  

Een PopOver Bakvorm heb ik uiteindelijk gevonden bij Versloot

Omschrijving

 broodbeleging| broden | 6 a 8 stuks

tijd | ong 50 min

 bron| 24Kitchen/ Martha Stewart (bakes)

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 375 cc melk (op kamertemperatuur)
  • 375 gr patent meel
  • 7 gr grof zeezout
  • bakspray

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 245 °C
  2. Zorg dat je melk en de eieren op kamertemperatuur zijn
  3. Breng 185 gr bloem & zout in een kom
  4. Voeg 360 cc melk toe en meng goed door
  5. Voeg 1 voor 1 d eieren toe en meng goed door
  6. Schenk je beslag in je ingeboterde PopOver bakvorm tot ± 1/2 a 3/4 (anders bakken ze teveel over)
  7. Zet ze onderaan je oven, verlaag de temperatuur naar 220 °C en bak ze 20 min
  8. Verlaag je temperatuur nog verder naar 175 °C en bak nogmaals 20 min verder
  9. Laat ze voorzichtig afkoelen en haal ze uit de vormen
  10. Na het afkoelen zijn ze heerlijk met roomboter en jam – of – clotted cream en jam – of – een bolletje vanilleijs en chocoladesaus…

Leef je uit en smullen maar.