Pompoensoep met boursin

Omschrijving

| soepen | 4 pers

| 30 min

| 2014.12.17 – Okay folder; Smakelijke feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kuipje Boursin Cuisine fijne kruiden
  • 1 kg pompoen
  • 1 ltr groentebouillon
  • 1 rode ui
  • paprikapoeder
  • 25 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • peterselie

Bereiding

  1. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Kook de pompoenblokjes in de groentebouillon tot de blokjes zacht zijn (circa 20 minuten).
  2. Maak de ui en paprika schoon, snijd ze klein en bak ze in de olijfolie tot ze zacht zijn.
  3. Doe de gebakken ui en paprika bij de gekookte pompoen en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde gebonden soep.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  5. Serveer de pompoensoep gegarneerd met wat fijngeknipte peterselie, pijnboompitjes en wat schepjes Boursin Cuisine.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email