Pompoensoep
Een heerlijke soep voor een herfstige dagOmschrijving
| soepen | 4 pers
| 30 min
| Variatie uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 flespompoen (± 750 gram)
- 1 grote aardappel (± 100 gram)
- 2 uien (1 rode en 1 witte ui)
- 2 tenen knoflook
- 1 thl komijn
- 1 thl kurkuma
- 1 ltr bouillon (kip of groenten)
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken.
- Schil de aardappel en snij in grove stukken.
- Snipper de uien en knoflook.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
- Voeg dan de aardappel en de pompoen toe.
- Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
- Laat nu ± 20 a 25 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn.
- Zet de staafmixer erin en pureer glad, of gebruik de keukenblender.
- Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak.