Pompoensoep

Een heerlijke soep voor een herfstige dag

Omschrijving

| soepen | 4 pers

| 30 min

| Variatie uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (± 750 gram)
  • 1 grote aardappel (± 100 gram)
  • 2 uien (1 rode en 1 witte ui)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 thl komijn
  • 1 thl kurkuma
  • 1 ltr bouillon (kip of groenten)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1.   Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken.
  2.   Schil de aardappel en snij in grove stukken.
  3.   Snipper de uien en knoflook.
  4.   Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
  5.   Voeg dan de aardappel en de pompoen toe.
  6.   Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  7.   Laat nu ± 20 a 25 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn.
  8.   Zet de staafmixer erin en pureer glad, of gebruik de keukenblender.
  9.   Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak.

Categorieën