Pompoensoep met boursin
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| 30 min
| 2014.12.17 – Okay folder; Smakelijke feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kuipje Boursin Cuisine fijne kruiden
- 1 kg pompoen
- 1 ltr groentebouillon
- 1 rode ui
- paprikapoeder
- 25 gr pijnboompitten
- olijfolie
- peterselie
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Kook de pompoenblokjes in de groentebouillon tot de blokjes zacht zijn (circa 20 minuten).
- Maak de ui en paprika schoon, snijd ze klein en bak ze in de olijfolie tot ze zacht zijn.
- Doe de gebakken ui en paprika bij de gekookte pompoen en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde gebonden soep.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Serveer de pompoensoep gegarneerd met wat fijngeknipte peterselie, pijnboompitjes en wat schepjes Boursin Cuisine.