Pompoencouscous met rozijnen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 2 pers

| ± 15 an 30 min

| gevonden op Voedingscentrum

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
  • 1 kleine ui
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 el rozijnen
  • 2 el olie
  • 1 thl geraspte sinaasappelschil
  • ½ thlpaprikapoeder
  • ½ thl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ thl gemalen komijn (djinten)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 gram tempé
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 rode peper
  • 10 takjes koriander

Bereiding

  1. Was de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten.
  2. Snijd de stukken pompoen in blokjes, pel de ui en snijd hem klein, schil de gember en rasp het fijn, was de rozijnen.
  3. Meng 1 el van de olie met de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een mespunt van de gemalen koriander en een mespunt van de gemalen komijn.
  4. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan.
  5. Smoor de pompoen in 10-15 minuten gaar.
  6. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  7. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui,  de geraspte gember, de rest van de koriander, de komijn en het kaneelstokje tot ze gaan geuren.
  8. Voeg de couscous toe en schenk de bouillon erbij.
  9. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen.
  10. Snijd de tempé in smalle reepjes en bak ze in de hete margarine bruin.
  11. Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringen.
  12. Was de koriander en knip het klein.
  13. Meng de gare pompoen, de rozijnen, de ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous en geef de tempé erbij.

Variatie tip: vervang de rozijnen eventueel door reepjes gedroogde abrikoos, vijf of dadels

TIP 1: Heb je Tempe over, bewaar het stukje afgedekt 2 dgn onderin de koelkast. Maak er een heerlijke zoet aardappelstampot van

TIP 2: heb je rode peper over; beaar een ppeer max 7 dgn in de koelkast. Verpak een stukje pper in plastic folie en bewaar het nog 2-3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade

Voedingswaarde
Energie: 605 Kcal Vetten: 25 gr
waarvan verz. vetzuren: 3 gr
Koolhydraten: 75 gr
waarvan suikers: 20 gr
Eiwitten: 20 gr Vezels: 15 gr Natrium: 100 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email