Geroosterde pompoen hummus met rozemarijn en geroosterde knoflook

Een mooie en lekkere variatie op de basis hummus. Zo gemakkelijk en smaakvol, perfect voor die broodnodige pompoenfixatie!

Omschrijving

| Sauszen/ hummus/ 6 porties

| ± 10 a 15 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 teentjes geroosterde knoflook
  • 2 el extra vièrge olijfolie, plus meer om te serveren
  • 2 el water
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 160 mg pompoenpuree
  • 1 el pure ahornsiroop
  • ½ thl fijngehakte verse rozemarijn
  • zout naar smaak

Voor de garnering

  • geroosterde pompoenpitten,
  • enkele takjes verse kruiden

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Pureer alle ingrediënten, behalve de gehakte rozemarijn, in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.
  2. Voeg indien nodig wat meer olie of water toe om een romige massa te krijgen.
  3. Roer de gehakte rozemarijn erdoor en mix tot alles goed gemengd is.
  4. Breng over naar een serveerschaal.
  5. Garneer met een klein scheutje olijfolie.
  6. Voeg eventueel wat geroosterde pompoenpitten en/of verse kruidentakjes toe.
  7. Serveer met warme gegrilde naan, pitabroodje, verse groenten of crackers.
  8. TIP: Om de knoflook snel te roosteren, laat u de gepelde, licht gekneusde teentjes 10 a 15 min in een klein pannetje met olijflolie op laat vuurtje sudderen. Houd het in de gaten zodat het niet te bruin wordt.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email