Geroosterde pompoen hummus met rozemarijn en geroosterde knoflook
Een mooie en lekkere variatie op de basis hummus. Zo gemakkelijk en smaakvol, perfect voor die broodnodige pompoenfixatie!Omschrijving
| Sauszen/ hummus/ 6 porties
| ± 10 a 15 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 teentjes geroosterde knoflook
- 2 el extra vièrge olijfolie, plus meer om te serveren
- 2 el water
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 160 mg pompoenpuree
- 1 el pure ahornsiroop
- ½ thl fijngehakte verse rozemarijn
- zout naar smaak
Voor de garnering
- geroosterde pompoenpitten,
- enkele takjes verse kruiden
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Pureer alle ingrediënten, behalve de gehakte rozemarijn, in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.
- Voeg indien nodig wat meer olie of water toe om een romige massa te krijgen.
- Roer de gehakte rozemarijn erdoor en mix tot alles goed gemengd is.
- Breng over naar een serveerschaal.
- Garneer met een klein scheutje olijfolie.
- Voeg eventueel wat geroosterde pompoenpitten en/of verse kruidentakjes toe.
- Serveer met warme gegrilde naan, pitabroodje, verse groenten of crackers.
- TIP: Om de knoflook snel te roosteren, laat u de gepelde, licht gekneusde teentjes 10 a 15 min in een klein pannetje met olijflolie op laat vuurtje sudderen. Houd het in de gaten zodat het niet te bruin wordt.