Pompoen-gehaktschotel

Omschrijving

| hoofdgerecht | 4 pers

| 1u15min

| 2012 januari, Koken-&-Genieten

Ingrediënten

  • 800 a 1000 gr pompoen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • peper en zout
  • 400 gr half-om-half gehakt (of naar keuze rund/ varkensvlees)
  • 500 gr tomatenblokjes (blik)
  • eventueel wat kanelpoeder (naar keuze)
  • 2-3 el + een beetje boter
  • 75-100 g geraspte belegen kaas (mijn voorkeur gaat altijd uit naar Emmentaler)
  • 200 gr pasta
  • 1 el paneermeel

Bereiding

  1. was de pompoen, verdeel hem in vieren, verwijder de zaaklijsten en snij hem in blokjes
  2. maak de prei schoon en snij hem in ringen
  3. pel en snipper de knoflook
  4. verhit 1 el olie in een pan en bak de pompoen, bak de prei kort mee.
  5. breng op smaak met zout en peper, voeg ± 250 ml water toe
  6. breng aan de kook en laat afgedekt 10-15 min koken op laag vuur.
  7. verwarm de oven voor (elek: 200 °C / hetelucht: 175 °C ) / gas: st3)
  8. verhit 1 el olie in een pan en rul het gehakt.
  9. bak de knoflook kort mee, breng op smaak met peper.
  10. voeg de tomaten en ongeveer 125 ml water toe.
  11. breng aan de kook en laat afgedekt 5-10 min smoren op laag vuur.
  12. breng op smaak met peper en zout en eventueel kaneel.
  13. vul een ingevette ovenschaal met de groetnen en de gehaktsaus. \strooi de kaas erover
  14. bak de schotel in ongeveer 30 min goudbruin in de oven
  15. kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
  16. smelt 2-3 el boter en laat het paneermeel daarin bruin worden.
  17. giet de pasta af en doe hem in een schaal, bedruppel de past met de paneermeel-boter
  18. serveer de gehaktschotel met de pasta