Pompoen-gehaktschotel
kan met rundsvlees, varkensvlees of half-om-halfOmschrijving
|
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 1u15 min
| 2012 januari, Koken-&-Genieten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 a 1000 gr pompoen
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 2 el olie
- peper en zout
- 400 gr half-om-half gehakt (of naar keuze rund/ varkensvlees)
- 500 gr tomatenblokjes (blik)
- eventueel wat kaneelpoeder (naar keuze)
- 2-3 el + een beetje boter
- 75-100 g geraspte belegen kaas (mijn voorkeur gaat altijd uit naar Emmentaler)
- 200 gr pasta
- 1 el paneermeel
Bereiding
- was de pompoen, verdeel hem in vieren, verwijder de zaaklijsten en snij hem in blokjes
- maak de prei schoon en snij hem in ringen
- pel en snipper de knoflook
- verhit 1 el olie in een pan en bak de pompoen, bak de prei kort mee.
- breng op smaak met zout en peper, voeg ± 250 ml water toe
- breng aan de kook en laat afgedekt 10-15 min koken op laag vuur.
- verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C ) / gas: st3)
- verhit 1 el olie in een pan en rul het gehakt.
- bak de knoflook kort mee, breng op smaak met peper.
- voeg de tomaten en ongeveer 125 ml water toe.
- breng aan de kook en laat afgedekt 5-10 min smoren op laag vuur.
- breng op smaak met peper en zout en eventueel kaneel.
- vul een ingevette ovenschaal met de groenten en de gehaktsaus. \strooi de kaas erover
- bak de schotel in ongeveer 30 min goudbruin in de oven
- kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
- smelt 2-3 el boter en laat het paneermeel daarin bruin worden.
- giet de pasta af en doe hem in een schaal, bedruppel de past met de paneermeel-boter
- serveer de gehaktschotel met de pasta