Pommes Belle Hélène

Omschrijving

| dessert | 4 pers 

| 25 min

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 Elstar appels
  • sap  en rasp van 1 citroen
  • 2 el vanillesuiker
  • 50 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 el suiker
  • 8 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

  1. Schil de appels en snij ze in partjes
  2. Doe ze in een pan, samen met het citroensap, de citroenrasp, vanillesuiker, het water en de suiker.
  3. Breng het geheel  aan de kook, draai het vuur laag en laat het 3 min met het deksel op de pan staan.
  4. Neem de pan van het vuur en laat de appels afkoelen.
  5. Meng de slagroom met de chocolade en verwarm in een pannetje tot de chocolade gesmolten is.
  6. Voeg suiker en aar smaak toe
  7. Verdeel de appels over de borden, schenk de warme saus er overheen en serveer met bolletjes vanille-ijs

Categorieën