Pommes Belle Hélène
Omschrijving
| dessert | 4 pers
| 25 min
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 Elstar appels
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 el vanillesuiker
- 50 ml water
- 100 gr kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 200 gr pure chocolade
- 1 el suiker
- 8 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
- Schil de appels en snij ze in partjes
- Doe ze in een pan, samen met het citroensap, de citroenrasp, vanillesuiker, het water en de suiker.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het 3 min met het deksel op de pan staan.
- Neem de pan van het vuur en laat de appels afkoelen.
- Meng de slagroom met de chocolade en verwarm in een pannetje tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg suiker en aar smaak toe
- Verdeel de appels over de borden, schenk de warme saus er overheen en serveer met bolletjes vanille-ijs