Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Pizza-tomatensaus | mijn receptenbundel

Zelf verse pizza-tomatensaus maken, is veel lekkerder dan uit een potje

dit is een basis saus, kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden

Omschrijving

| sausen/ grote portie (ook voor de vriezer)

| ± 45 min

| gevonden op internet bij “lekker tafelen”

Uitgelichte afbeelding

Ter info

Voor een basissaus is het natuurlijk het meest ideaal om verse tomaten te gebruiken die lekker van smaak zijn. Zelf vind ik voor een saus als deze de Roma tomaten het lekkerst maar trostomaten of vleestomaten kunnen ook heel goed hiervoor gebruikt worden

Je kunt de tomaten ontvellen maar hoeft in principe niet daar de saus toch fijn gemaakt wordt in de blender.

Als je een grote pan maakt heb je er het voordeel van dat je deze saus makkelijk kan invriezen en later gebruiken voor bv een pasta of voor bv gehaktballetjes in tomatensaus of … wat je zelf nog kan verzinnen of lekker vindt. Succes verzekerd

Ingrediënten

  • 1 kg verse tomaten (ik gebruik het liefst de lekker Romatomaten), in stukjes en ontveld
  • 140 gr (1 blikje) tomatenpuree
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 6 takjes tijm, blaadjes afritsen
  • 2 takjes rozemarijn, naalden afritsen
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ thl chilivlokken
  • Zout
  • Olie om te bakken
  • Water
  • 1 el Worcestershiresaus (optioneel)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een braadpan.
  2. Zet hierin de ui en de knoflook even aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
  4. Doe de tomaten, de tijm, rozemarijn, chilivlokken en de laurierblaadjes erbij.
  5. Bak dit alles nog even mee.
  6. Voeg dan zoveel water toe dat het tomatenmengsel net niet onder staat.
  7. Breng de tomatensaus aan de kook en laat het, op een laag vuurtje, ± 45 min pruttelen.
  8. Mocht de saus te dik worden, voeg dan nog wat water toe. 
  9. Als de saus te dun is, kun je de laatste 10 minuten het deksel van de pan halen, zodat de saus nog wat inkookt.
  10. Haal de pan van het vuur.
  11. Proef de saus en voeg zout naar smaak toe.
  12. Breng de saus eventueel nog wat extra op smaak door er een eetlepel Worcestershiresaus aan toe te voegen.
  13. Pureer de pizzasaus met de staafmixer of in de blender.
  14. Je hebt nu een heerlijke, kruidige, verse tomatensaus!
  15. Als je de tomatensaus als basis pizzasaus gebruikt, laat deze dan afkoelen voor gebruik.
  16. Als basis pastasaus, kun je de saus verder vullen met andere ingrediënten naar wens.

Categorieën