Pittige pastasalade met gerookte zalm
Omschrijving
| hoofdgerecht, pasta | 4 pers
| 30 min
| herfst 2016, seizoensmagazine Plus
Ingrediënten
- 300 gr rigatoni pasta
- 4 el olijfolie
- 4 kleine rode uien in partjes
- 2 rode paprika’s in smalle reepjes
- 1/2 potje pesto piccante (a 185 gr )
- 300 gr Noorse gerookte zalm, in reepjes
- 75 gr rucola
Bereiding
- kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- giet af en bewaar wat kookvocht voor de saus
- laat de pasta afkoelen
- verhit de olie in een hapjespan, fuit de uiten 5 min zonder te kleuren,
- voeg de paprika toe, breng op smaak met peper en zout
- toof circa 15 min met een deksel op de pan tot de repjes zacht zijn
- doe de pesto en past erbij en roer goed door elkaar
- voeg wat pastavocht toe
- roer de zalmreepjes en 2/3 van de rucola dorode pasta
- verdeel over 4 diepe borden
- top af met een resterend rucola
- lekker met citroenpartjes
Voedingswaarde
- 619 kcal, 2555 kj
- 28 gr eiwit
- 26 gr vet (waarvan verzadigd 4 gr)
- 62 gr koolhydraten (waarvan 7 gr suikers)
- 3 gr zout