Pittige pastasalade met gerookte zalm
Omschrijving
| | | Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2016, herfst, seizoensmagazine Plus
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 gr Rigatoni pasta
- 4 el olijfolie
- 4 kleine rode uien in partjes
- 2 rode paprika’s in smalle reepjes
- ½ potje pesto pikante (a 185 gr )
- 300 gr Noorse gerookte zalm, in reepjes
- 75 gr rucola
Bereiding
- kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- giet af en bewaar wat kookvocht voor de saus
- laat de pasta afkoelen
- verhit de olie in een hapjespan, fruit de uiten 5 min zonder te kleuren,
- voeg de paprika toe, breng op smaak met peper en zout
- stoof circa 15 min met een deksel op de pan tot de reepjes zacht zijn
- doe de pesto en past erbij en roer goed door elkaar
- voeg wat pastavocht toe
- roer de zalmreepjes en ⅔ van de rucola door de pasta
- verdeel over 4 diepe borden
- top af met een resterend rucola
- lekker met citroenpartjes
Voedingswaarde
Energie: 619Kcal | Vetten: 26, gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 62 gr waarvan suikers: 7 gr |
Eiwitten: 28 gr | Vezels: — gr | Natrium: 3 gr |