Pittige pastasalade met gerookte zalm

Omschrijving

noodles, pasta | hoofdgerecht, pasta | 4 pers

tijd | 30 min

bron | herfst 2016, seizoensmagazine Plus

Ingrediënten

  • 300 gr rigatoni pasta
  • 4 el olijfolie
  • 4 kleine rode uien in partjes
  • 2 rode paprika’s in smalle reepjes
  • 1/2 potje pesto piccante (a 185 gr )
  • 300 gr Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 75 gr rucola

Bereiding

  1. kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  2. giet af en bewaar wat kookvocht voor de saus
  3. laat de pasta afkoelen
  4. verhit de olie in een hapjespan, fuit de uiten 5 min zonder te kleuren,
  5. voeg de paprika toe, breng op smaak met peper en zout
  6. toof circa 15 min met een  deksel op de pan tot de repjes zacht zijn
  7. doe de pesto en past erbij en roer goed door elkaar
  8. voeg wat pastavocht toe
  9. roer de zalmreepjes en 2/3 van de rucola dorode pasta
  10. verdeel over 4 diepe borden
  11. top af met een resterend rucola
  12. lekker met citroenpartjes

Voedingswaarde

  • 619 kcal, 2555 kj
  • 28 gr eiwit
  • 26 gr vet (waarvan verzadigd 4 gr)
  • 62 gr koolhydraten (waarvan 7 gr suikers)
  • 3 gr zout