Pittige pastasalade met gerookte zalm

Omschrijving

| | | Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| 2016, herfst, seizoensmagazine Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr Rigatoni pasta
  • 4 el olijfolie
  • 4 kleine rode uien in partjes
  • 2 rode paprika’s in smalle reepjes
  • ½ potje pesto pikante (a 185 gr )
  • 300 gr Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 75 gr rucola

Bereiding

  1. kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  2. giet af en bewaar wat kookvocht voor de saus
  3. laat de pasta afkoelen
  4. verhit de olie in een hapjespan, fruit de uiten 5 min zonder te kleuren,
  5. voeg de paprika toe, breng op smaak met peper en zout
  6. stoof circa 15 min met een  deksel op de pan tot de reepjes zacht zijn
  7. doe de pesto en past erbij en roer goed door elkaar
  8. voeg wat pastavocht toe
  9. roer de zalmreepjes en ⅔ van de rucola door de pasta
  10. verdeel over 4 diepe borden
  11. top af met een resterend rucola
  12. lekker met citroenpartjes
Voedingswaarde
Energie: 619Kcal Vetten: 26, gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 62 gr
waarvan suikers: 7 gr
Eiwitten: 28 gr Vezels: — gr Natrium: 3 gr

 

Categorieën