Pikant gekruide steak met broccolimix
Omschrijving
Hoofdgerecht | rund | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder.
Ingrediënten
- 4 restaurantsteaks (beenhouwerij
- 800 g broccolimix (diepvries)
- 1 limoen
- 1 plantje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 250 g langkorrelrijst
- 5 eetl. olijfolie
- 1 dl groentebouillon (1/2 blokje groentebouillon opgelost in 1 dl heet water)
- 1 blaadje laurier
- 0.5 koffiel. cayennepeper
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie.
- Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
- Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.
- Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.
- Pers de limoen uit.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon.
- Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.
- Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak.
- Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
- Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe.
- Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
- Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.
Drankadvies:
Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Wijn: Château Pomone, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Voedingswaarde
- Energie: 579 kcal
- Eiwitten: 43.3 g
- Vetten: 19.1 g
- Koolhydraten: 54.2 g