Pikant gekruide steak met broccolimix

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 30 min

| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 restaurantsteaks  
  • 800 g broccolimix (diepvries)
  • 1 limoen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 250 g langkorrelrijst
  • 5 el. olijfolie
  • 1 dl groentebouillon (1/2 blokje groentebouillon opgelost in 1 dl heet water)
  • 1 blaadje laurier
  • 0.5 klp. cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 el. olijfolie.
  2. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
  3. Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.
  4. Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.
  5. Pers de limoen uit.
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon.
  7. Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.
  8. Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak.
  10. Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
  11. Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe.
  12. Bestrooi met de grof gehakte peterselie.
  13. Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.
Drankadvies
Wijn: Château Pomone, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 579 Kcal Eiwitten: 43,3 gr Vetten: 19,1 gr Koolhydraten: 54,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email