Pikant gekruide steak met broccolimix
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 restaurantsteaks
- 800 g broccolimix (diepvries)
- 1 limoen
- 1 plantje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 250 g langkorrelrijst
- 5 el. olijfolie
- 1 dl groentebouillon (1/2 blokje groentebouillon opgelost in 1 dl heet water)
- 1 blaadje laurier
- 0.5 klp. cayennepeper
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 el. olijfolie.
- Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
- Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.
- Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.
- Pers de limoen uit.
- Verhit 2 el. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon.
- Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.
- Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak.
- Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
- Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe.
- Bestrooi met de grof gehakte peterselie.
- Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.
Drankadvies
Wijn: | Château Pomone, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru |
Bier: | Leffe Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 579 Kcal | Eiwitten: 43,3 gr | Vetten: 19,1 gr | Koolhydraten: 54,2 gr |