Omschrijving
Lunch | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker
Ingrediënten
- 4 minuutsteaks (beenhouwerij)
- 50 g veldsla (en rucola)
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 eetl. boter
- 4 voorgebakken stokbroodjes
- 3 eetl. pikante olijfolie (all’Aglio e Peperoncino)
- 0.33 koffiel. pilipili
- peper en zout
Bereiding (10 min.)
- Bak de stokbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking).
- Snij de rode ui en de tomaten in fijne schijven.
- Snij de minuutsteaks in de lengte middendoor. Kruid met peper en zout.
- Smelt de boter en meng er de pikante olijfolie en de pilipili onder.
- Bak de gehalveerde minuutsteaks ± 1 min. aan elke kant.
- Snij de stokbroodjes open en lepel er wat braadvocht op.
- Leg 2 stukjes steak in de lengte tussen het broodje.
- Verdeel er de rode ui, tomaat en slamengeling over.
Drankadvies
Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Wijn: Bois des Brandes, A.O.P. Blaye – Côtes de Bordeaux
Voedingswaarde
- Energie: 478 kcal
- Eiwitten: 30.6 g
- Vetten: 13.8 g
- Koolhydraten: 57.7 g