Pikant broodje steak

Omschrijving

| Lunch/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 minuutsteaks (beenhouwerij)
  • 50 g veldsla (en rucola)
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 el. boter
  • 4 voorgebakken stokbroodjes
  • 3 el. pikante olijfolie (all’Aglio e Peperoncino)
  • 0.33 klp. pilipili
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak de stokbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking).
  2. Snij de rode ui en de tomaten in fijne schijven.
  3. Snij de minuutsteaks in de lengte middendoor. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt de boter en meng er de pikante olijfolie en de pilipili onder.
  5. Bak de gehalveerde minuutsteaks ± 1 min. aan elke kant.
  6. Snij de stokbroodjes open en lepel er wat braadvocht op.
  7. Leg 2 stukjes steak in de lengte tussen het broodje.
  8. Verdeel er de rode ui, tomaat en slamengeling over.
Drankadvies
Wijn:

Bois des Brandes, A.O.P. Blaye – Côtes de Bordeaux

Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 478 Kcal Eiwitten: 30,6 gr Vetten: 13,8 gr Koolhydraten: 57,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email