Pikant broodje steak
Omschrijving
| Lunch/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 minuutsteaks (beenhouwerij)
- 50 g veldsla (en rucola)
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 el. boter
- 4 voorgebakken stokbroodjes
- 3 el. pikante olijfolie (all’Aglio e Peperoncino)
- 0.33 klp. pilipili
- peper en zout
Bereiding
- Bak de stokbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking).
- Snij de rode ui en de tomaten in fijne schijven.
- Snij de minuutsteaks in de lengte middendoor. Kruid met peper en zout.
- Smelt de boter en meng er de pikante olijfolie en de pilipili onder.
- Bak de gehalveerde minuutsteaks ± 1 min. aan elke kant.
- Snij de stokbroodjes open en lepel er wat braadvocht op.
- Leg 2 stukjes steak in de lengte tussen het broodje.
- Verdeel er de rode ui, tomaat en slamengeling over.
Drankadvies
Wijn: |
Bois des Brandes, A.O.P. Blaye – Côtes de Bordeaux |
Bier: | Leffe Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 478 Kcal | Eiwitten: 30,6 gr | Vetten: 13,8 gr | Koolhydraten: 57,7 gr |