Perentaart

Omschrijving

Bakkerij | Perentaart | 6 a 8 personen
Bereidingstijd: 30 min + 40 min in de oven  
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingredienten

  • 100 gr boter, op kamertemperatuur + wat extra
  • 1 groot ei
  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem
  • 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
  • 2 peren
  • 2 el confituur
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • Steunvulling (droge rijst, kikkererwten, spliterwten, bonen… )
  • Rechthoekige bakvorm van 11 x 35 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Roer de boter goed zacht en doe er het ei bij.
  3. Meng de poedersuiker met het amandelpoeder en roer dit door de boter.
  4. Zeef de bloem en meng door het beslag. Schep goed om.
  5. Beboter de taartvorm en leg er het kruimeldeeg in. Duw het zachtjes aan langs de randen.
  6. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling.
  7. Bak 10 min in de oven
  8. Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis en maak aan de bolle kant fijne inkepingen.
  9. Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling.
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C
  11. Vul de taart met het beslag en leg er de peren op (met de bolle kant boven).
  12. Bak nog 30 min in de oven.
  13. Roer de confituur los met wat water.
  14. Bestrijk de peren met confituur en werk de taart af met geroosterede amandelsdhilfers.