Peren-gembercake met Citrus mascarpone
Omschrijving
| desserts 8 pers
| 40 min bakken, voorbereiding ± 20 min
| infokaartje Lidl, voorjaar 2017
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 pak mix voor fijne cake
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 2 limoenen, schoongeboend
- 3 cm gember
- 200 g peer
- 200 g mascarpone
- 100 g crème fraîche
- 2 zakjes vanillesuiker
- Extra boter om in te vetten
- 1 tulband/cakevorm of 8 kleine cakevormpjes
- Satéprikker
- Mixer of garde
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bereid de cakemix met de eieren en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp de schil van de limoenen. Schil de gember en rasp deze fijn.
- Voeg de helft van de gember en de helft van het limoenrasp toe aan de cakemix.
- Pers een halve limoen uit en voeg deze toe aan het beslag.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes (½ centimeter).
- Meng de peer door het cakebeslag.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Schep het cakebeslag in een grote tulbandbakvorm en bak de cake ongeveer 60 minuten af in de oven.
- Bak je in kleinere cakevormpjes? Bak dan de cakejes ongeveer 40 minuten af in de oven.
- Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Meng de mascarpone met de crème fraîche, vanillesuiker, de andere helft van het limoenrasp en de geraspte gember met een mixer of garde.
- Serveer de cake met de Citrus mascarpone.