Peren-gembercake met citrusmascarpone

Omschrijving

 | dessert | 8 pers

 | 40 min bakken, voorbereiding ong 20 min

 | infokaartje Lidl, voorjaar 2017

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor fijne cake
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 3 cm gember
  • 200 g peer
  • 200 g mascarpone
  • 100 g crème fraîche
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Extra boter om in te vetten
  • 1 tulband/cakevorm of 8 kleine cakevormpjes
  • Satéprikker
  • Mixer of garde

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bereid de cakemix met de eieren en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp de schil van de limoenen. Schil de gember en rasp deze fijn.
  4. Voeg de helft van de gember en de helft van het limoenrasp toe aan de cakemix.
  5. Pers een halve limoen uit en voeg deze toe aan het beslag.
  6. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes (½ centimeter).
  7. Meng de peer door het cakebeslag.
  8. Vet de cakevorm in met boter.
  9. Schep het cakebeslag in een grote tulbandbakvorm en bak de cake ongeveer 60 minuten af in de oven.
  10. Bak je in kleinere cakevormpjes? Bak dan de cakejes ongeveer 40 minuten af in de oven.
  11. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
  12. Meng de mascarpone met de crème fraîche, vanillesuiker, de andere helft van het limoenrasp en de geraspte gember met een mixer of garde.
  13. Serveer de cake met de citrus mascarpone.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten