Pennesalade met geitenkaas, kip en kaascroutons
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g kippenblokjes natuur
- 2 bosjes waterkers
- 1 plantje platte peterselie
- 1 plantje basilicum (vers)
- 2 rode uien
- 150 g geitenkaas
- 50 g Parmezaan
- 400 g Penne
- 2 sneetjes wit brood
- 6 el. olijfolie
- 3 el. balsamicoazijn
- zwarte peper (molen), zeezout (molen)
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij de rode uien in dunne sliertjes.
- Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.
- Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken.
- Hak de waterkers grof.
- Snij de korsten van de sneetjes brood en snij het kruim in kleine blokjes.
- Rasp de Parmezaan (u hebt 2 el. nodig).
bereiding (25 min)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie in een pan en voeg de rode uien, de gehakte peterseliesteeltjes en de balsamicoazijn toe. Laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
- Leg de broodblokjes in een ovenschaal en overgiet met 2 el. olijfolie.
- Voeg de geraspte Parmezaan toe en meng goed onder elkaar, tot elk blokje bedekt is met olie en Parmezaan .
- Bak de broodblokjes 6 à 8 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes enkele min. gaar en goudbruin.
- Meng de pasta met de gestoofde rode ui, de waterkers, de croutons, de kippenblokjes, de peterselieblaadjes en het basilicum. Kruid met zwarte peper en zeezout.
- Voeg de extra vièrge olijfolie toe en verdeel de geitenkaas met een klp over de salade.
TIP:
Lekker als lunch of als picknick
Drankadvies
Wijn: | Château Mauléon, Côtes du Roussillon, Villages Caramany |
Bier: | Leffe Royale, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 768 Kcal | Eiwitten: 36,7 gr | Vetten: 32,2 gr | Koolhydraten: 82,5 gr |