Pastinaakchips pesto

Pastinaakchips met peterseliepesto

Omschrijving

Aperitiefhapjes | Bijgerecht | Groenten | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.10.23 – Colruyt inspiratie, wild voor iedereen

Ingrediënten

  • 3 pastinaken
  • 50 g peterselie (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 25 g walnootpitten
  • 3 eetl. bloem
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding (15 min.)

  1. Maak de pesto: mix de blaadjes peterselie met de parmezaan, de walnootpitten, het knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
  2. Kruid de bloem met peper en zout.
  3. Schil de pastinaken en snij in sneden van enkele millimeters dik. Wentel in de gekruide bloem en zet koel weg.
  4. Frituur de sneden pastinaak 1 à 2 min. op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou eventueel warm in een op 80 °C voorverwarmde oven tot u ze opdient. 

Afwerking

Leg de chips op een schotel en zet de dipsaus in het midden. Als u de chips direct serveert op een bord, besprenkel ze dan met de pesto. 

Tip

Win tijd en maak uw pesto vooraf. 

Voedingswaarde

  • Energie: 470 kcal
  • Eiwitten: 7.2 g
  • Vetten: 37.5 g
  • Koolhydraten: 25.9 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten