Pastinaakchips met peterseliepesto
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ bijgerecht/ groenten/ 4 pers
| minder dan 30 minuten
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratie, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 pastinaken
- 50 g peterselie (vers)
- 1 teentje knoflook
- 25 g parmezaan (blok)
- 25 g walnootpitten
- 3 eetl. bloem
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Maak de pesto: mix de blaadjes peterselie met de parmezaan, de walnootpitten, het knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
- Kruid de bloem met peper en zout.
- Schil de pastinaken en snij in sneden van enkele millimeters dik.
- Wentel in de gekruide bloem en zet koel weg.
- Frituur de sneden pastinaak 1 à 2 min. op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Hou eventueel warm in een op 80 °C voorverwarmde oven tot u ze opdient.
Afwerking:
Leg de chips op een schotel en zet de dipsaus in het midden. Als u de chips direct serveert op een bord, besprenkel ze dan met de pesto.
Tip: Win tijd en maak je pesto vooraf
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal | Eiwitten: 7.2 gr | Vetten: 37.5 gr | Koolhydraten: 25.9 gr |