Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Pastinaakchips pesto | mijn receptenbundel

Pastinaakchips met peterseliepesto

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ bijgerecht/ groenten/ 4 pers

| minder dan 30 minuten

| 2013.10.23 – Colruyt inspiratie, wild voor iedereen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 pastinaken
  • 50 g peterselie (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 25 g walnootpitten
  • 3 eetl. bloem
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de pesto: mix de blaadjes peterselie met de parmezaan, de walnootpitten, het knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
  2. Kruid de bloem met peper en zout.
  3. Schil de pastinaken en snij in sneden van enkele millimeters dik.
  4. Wentel in de gekruide bloem en zet koel weg.
  5. Frituur de sneden pastinaak 1 à 2 min. op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Hou eventueel warm in een op 80 °C voorverwarmde oven tot u ze opdient. 

Afwerking

Leg de chips op een schotel en zet de dipsaus in het midden. Als u de chips direct serveert op een bord, besprenkel ze dan met de pesto. 

Tip: Win tijd en maak je pesto vooraf

Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal Eiwitten: 7.2 gr Vetten: 37.5 gr Koolhydraten: 25.9 gr

Categorieën