Pastaschotel zalm & broccoli

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vis | Pasta | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque 

Ingrediënten

  • 3 Atlantische zalmfilets
  • 1 broccoli
  • 0.5 plantje basilicum (vers)
  • 8 zongedroogde tomaten (versmarkt, tomatenmarinade)
  • 7 dl melk
  • 100 g mascarpone
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 3 eetl. boter
  • 400 g fusilli
  • 3 eetl. bloem
  • 2 eetl. kappertjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)

Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Hak de uitgelekte kappertjes grof. Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Snipper het basilicum fijn.

Bereiding (20 min. + 30 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de fusilli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  3. Voeg de laatste 5 min. de kleine broccoliroosjes toe. Giet af en laat uitlekken.
  4. Smelt intussen de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken.
  5. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Voeg de mascarpone, de zongedroogde tomaten, het fijngesnipperde basilicum en de kappertjes toe.
  7. Meng de saus onder de pasta met de broccoli.
  8. Snij de zalmfilets horizontaal in 2 en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  9. Verdeel de pasta over de zalmfilets en bestrooi met de mozzarella.
  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Zet op het einde nog even de grill aan.
  12. Afwerking: Verdeel over de borden en serveer met een groene salade.

Tip

U kan dit recept volledig op voorhand maken. Laat dan gewoon 5 min. langer in de oven staan.
Als u liever individuele porties maakt, leg de zalmfilets dan in kleinere ovenschaaltjes en verminder de gaartijd met 5 min.

Drankadvies:

Bier: Grimbergen Goud, Abdijbier
Wijn: Hardys ‘Nottage Hill’ Chardonnay, Australië

Voedingswaarde

  • Energie: 1000 kcal
  • Eiwitten: 48.4 g
  • Vetten: 49.1 g
  • Koolhydraten: 91 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten