Pastaschotel zalm & broccoli

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 Atlantische zalmfilets
  • 1 broccoli
  • 0.5 plantje basilicum (vers)
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 7 dl melk
  • 100 g mascarpone
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 3 el. boter
  • 400 g fusilli
  • 3 el. bloem
  • 2 el. kappertjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding
  1. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  3. Hak de uitgelekte kappertjes grof.
  4. Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Snipper het basilicum fijn.
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de fusilli gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  3. Voeg de laatste 5 min. de kleine broccoliroosjes toe. Giet af en laat uitlekken.
  4. Smelt intussen de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken.
  5. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot u een gebonden saus krijgt.
  6. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Voeg de mascarpone, de zongedroogde tomaten, het fijngesnipperde basilicum en de kappertjes toe.
  8. Meng de saus onder de pasta met de broccoli.
  9. Snij de zalmfilets horizontaal in 2 en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  10. Verdeel de pasta over de zalmfilets en bestrooi met de mozzarella.
  11. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Zet op het einde nog even de grill aan.
  13. Afwerking: Verdeel over de borden en serveer met een groene salade.
  14. TIP: recept is volledig vooraf te maken. Laat het dan ± 5 min langer in de oven staan.  Indien je liever individuele porties maakt, leg de zalmfilets dan in kleinere ovenschaaltjes en verminder de gaartijd met 5 min.

 

Drankadvies
Wijn: Hardys ‘Nottage Hill’ Chardonnay, Australië
Bier: Grimbergen Goud, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 1000 Kcal Eiwitten: 48,4 gr Vetten: 49,1 gr Koolhydraten: 91 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email