Pastaschotel zalm & broccoli
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 Atlantische zalmfilets
- 1 broccoli
- 0.5 plantje basilicum (vers)
- 8 zongedroogde tomaten
- 7 dl melk
- 100 g mascarpone
- 50 g geraspte mozzarella
- 3 el. boter
- 400 g fusilli
- 3 el. bloem
- 2 el. kappertjes
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding
- Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Hak de uitgelekte kappertjes grof.
- Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Snipper het basilicum fijn.
bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Kook de fusilli gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Voeg de laatste 5 min. de kleine broccoliroosjes toe. Giet af en laat uitlekken.
- Smelt intussen de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken.
- Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot u een gebonden saus krijgt.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg de mascarpone, de zongedroogde tomaten, het fijngesnipperde basilicum en de kappertjes toe.
- Meng de saus onder de pasta met de broccoli.
- Snij de zalmfilets horizontaal in 2 en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Verdeel de pasta over de zalmfilets en bestrooi met de mozzarella.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Zet op het einde nog even de grill aan.
- Afwerking: Verdeel over de borden en serveer met een groene salade.
- TIP: recept is volledig vooraf te maken. Laat het dan ± 5 min langer in de oven staan. Indien je liever individuele porties maakt, leg de zalmfilets dan in kleinere ovenschaaltjes en verminder de gaartijd met 5 min.
Drankadvies
Wijn: | Hardys ‘Nottage Hill’ Chardonnay, Australië |
Bier: | Grimbergen Goud, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 1000 Kcal | Eiwitten: 48,4 gr | Vetten: 49,1 gr | Koolhydraten: 91 gr |