Pastasalade met asperges en zalm

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 15 min

| 2022.05.22 – infokaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr penne
  • 1 pakje saus voor asperges
  • 500 gr witte asperges
  • 3 bosuitjes
  • 200 gr radijs
  • 1 citroen
  • 250 gr (warmgerookte) zalm
  • 85 gr rucola

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Verwarm ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de pasta.
  4. Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  5. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm.
  6. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout.
  7. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de radijs in plakjes.
  8. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit.
  9. Meng de pasta met de asperges, radijs en bosui.
  10. Breng op smaak met 1 el citroensap, 1 tl -rasp, peper en eventueel zout.
  11. Verdeel de gerookte zalm in stukken en schep samen met de rucola erdoor.
Voedingswaarde
Energie: 575 Kcal Vetten: 24 gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 62 gr
waarvan suikers: 7 gr
Eiwitten: 26 gr Vezels: 5 gr Natrium: 1,8 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email