Pastasalade met asperges en zalm
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 min
| 2022.05.22 – infokaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 gr penne
- 1 pakje saus voor asperges
- 500 gr witte asperges
- 3 bosuitjes
- 200 gr radijs
- 1 citroen
- 250 gr (warmgerookte) zalm
- 85 gr rucola
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Verwarm ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de pasta.
- Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
- Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm.
- Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout.
- Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de radijs in plakjes.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit.
- Meng de pasta met de asperges, radijs en bosui.
- Breng op smaak met 1 el citroensap, 1 tl -rasp, peper en eventueel zout.
- Verdeel de gerookte zalm in stukken en schep samen met de rucola erdoor.
Voedingswaarde
Energie: 575 Kcal | Vetten: 24 gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 62 gr waarvan suikers: 7 gr |
Eiwitten: 26 gr | Vezels: 5 gr | Natrium: 1,8 g |