Pasta met Pistache pesto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| info blaadje meegekregen bij “De Notenshop” https://www.denotenshop.nl/blog/pasta-met-pistache-pesto/

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Pesto

  • 100 gram pistachenootjes
  • 25 gram basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout  
  • Citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie

Pasta

  • 300 gram spirelli
  • 100 gram trostomaatjes
  • Verse basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Vijzel je pistache noten in een foto processor of met een vijzel. Houdt een klein beetje over die niet helemaal fijn gemalen zijn om uiteindelijk over de pasta te strooien.
  2. Rasp je citroen en pers uit. Doe drie eetlepels citroensap in de food processor samen met de basilicum en de kaas. Voeg ook olijf olie toe zout en peper naar smaak. Daarbij voeg je ook de pistache nootjes.
  3. Kook je pasta met een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af. Roer de pesto door de gekookte pasta, halveer de tomaatjes en verdeel deze over de pasta. Strooi als laatste nog wat Parmezaanse kaas en verse basilicum over de pasta en eventueel nog wat grof gehakte pistache nootjes.
  4. Je kunt de pesto van tevoren klaarmaken en een week in de koelkast laten staan.

Categorieën