Pasta met kalkoen en spekreepjes met champignons

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 g gerookte kalkoen en spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 el. verse roomkaas
  • 1 el. boter
  • 400 g corolles (pasta)
  • 3 el. kappertjes (bokaal)
  • 1 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Snij de champignons in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes. 
  2. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 2 el. sap nodig) 
  3. Hak de platte peterselie grof. 
  4. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan met hoge randen.
  5. Bak de kalkoen en spekreepjes goudbruin en haal uit de pan.
  6. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen enkele min. op een hevig vuur tot ze gaar en mooi bruin zijn.
  7. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou wat kookvocht apart.
  8. Doe het citroensap, de verse kaas en enkele el. kookvocht van de pasta bij de champignons zodat u een mooie saus krijgt.
  9. Voeg de pasta toe aan de saus en meng op het vuur.
  10. Voeg de kappertjes toe aan de saus en kruid met zwarte peper en zout.
  11. Doe er de kalkoen en spekreepjes bij en roer goed om.
  12. Werk af met de citroen zeste en de platte peterselie.
Drankadvies
Wijn: Los Condes Crianza, D.O. Catalunya – Spanje
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 539 Kcal Eiwitten: 25,6 gr Vetten: 14,5 gr Koolhydraten: 77 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email