Pasta met kool & veggiebacon

Pasta met groene kool en veggiebacon

Omschrijving

 noodles, pasta| vegetarisch hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 40 min

bron | 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, Recepten voor elke dag

Ingrediënten

  • 250 g vegetarische baconreepjes (versmarkt)
  • 0.5 groenekool
  • 1 rood pepertje
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g pecorino (Italiaanse kaas) (blok)
  • 400 g spaghetti
  • 5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fi jne reepjes.
  2. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  4. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
  5. Rasp de pecorino.
  6. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knofl ook en het rode pepertje enkele min.
  7. Voeg de reepjes groenekool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water en giet af.
  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.
  10. Doe de pasta en de veggiebacon bij de groenekool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino.

Drankadvies

Bier: Jupiler, Pilsbier
Wijn: Jean Balmont Chardonnay, Vin de France

Voedingswaarde

  • Energie: 807 kcal
  • Eiwitten: 36.2 g
  • Vetten: 36.4 g
  • Koolhydraten: 83 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten