Pasta met groene kool en veggiebacon
Omschrijving
| hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch
| ongeveer 40 min
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, Recepten voor elke dag
| vegetarisch gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g vegetarische baconreepjes
- 0.5 groene kool
- 1 rood pepertje
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g pecorino (Italiaanse kaas) (blok)
- 400 g spaghetti
- 5 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fijne reepjes.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
- Rasp de pecorino.
- Verhit 3 el. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en het rode pepertje enkele min.
- Voeg de reepjes groene kool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in licht gezouten water en giet af.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.
- Doe de pasta en de veggiebacon bij de groene kool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino.
Drankadvies
Wijn: | Jean Balmont Chardonnay, Vin de France |
Bier: | Jupiler, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 807 Kcal | Eiwitten: 36.2 gr | Vetten: 36.4 gr | Koolhydraten: 83 gr |