Pasta met pompoen …

Pasta met geroosterde pompoen en feta

Omschrijving

Hoofdgerecht | Pasta en kaas | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Ingrediënten

  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 1 butternutpompoen
  • 50 g rucola
  • 0.5 plantje oregano
  • 100 g feta (blok)
  • 400 g farfalle
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • P&z

Bereiding (15 + 30 min.)

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
  2. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Hak de rucola en de oregano grof.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Doe de pompoenblokjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
  6. Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper.
  7. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Voeg na 15 min. de spekblokjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.
  9. Kook intussen de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. Meng de pompoenblokjes met spekjes onder de farfalle en verkruimel er de feta over.  Bestrooi met de grofgehakte rucola.
  11. Tip, nog sneller aan tafel: gebruik pompoenblokjes uit de diepvries.
  12. Bak de spekblokjes dan eerst 5 min. in de oven.
  13. Roer er de diepgevroren pompoenblokjes onder en laat nog 10 min. verder garen.

Drankadvies

Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Wijn: Negroamaro Rosato, I.G.T. Salento Piana del Sole, Puglia – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 646 kcal
  • Eiwitten: 25.4 g
  • Vetten: 26.2 g
  • Koolhydraten: 77.1 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten