Pasta met geroosterde pompoen en feta

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minider dan 30  min

| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 1 butternut pompoen
  • 50 g rucola
  • 0.5 plantje oregano
  • 100 g feta (blok)
  • 400 g Farfalle
  • 3 el. olijfolie
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • P&z

Bereiding

bereiding (15 + 30 min)
  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
  2. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Hak de rucola en de oregano grof.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Doe de pompoenblokjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
  6. Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper.
  7. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Voeg na 15 min. de spekblokjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.
  9. Kook intussen de Farfalle gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. Meng de pompoenblokjes met spekjes onder de Farfalle en verkruimel er de feta over.  Bestrooi met de grof gehakte rucola.
  11. Tip, nog sneller aan tafel: gebruik pompoenblokjes uit de diepvries.
  12. Bak de spekblokjes dan eerst 5 min. in de oven.
  13. Roer er de diepgevroren pompoenblokjes onder en laat nog 10 min. verder garen.
Drankadvies
Wijn:

Negroamaro Rosato, I.G.T. Salento Piana del Sole, Puglia – Italië

Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 646 Kcal Eiwitten: 25,4 gr Vetten: 26,2 gr Koolhydraten: 77,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email