Pasta met geroosterde pompoen en feta
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minider dan 30 min
| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g gezouten spekblokjes
- 1 butternut pompoen
- 50 g rucola
- 0.5 plantje oregano
- 100 g feta (blok)
- 400 g Farfalle
- 3 el. olijfolie
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- P&z
Bereiding
bereiding (15 + 30 min)
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
- Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Hak de rucola en de oregano grof.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de pompoenblokjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
- Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper.
- Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Voeg na 15 min. de spekblokjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.
- Kook intussen de Farfalle gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng de pompoenblokjes met spekjes onder de Farfalle en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de grof gehakte rucola.
- Tip, nog sneller aan tafel: gebruik pompoenblokjes uit de diepvries.
- Bak de spekblokjes dan eerst 5 min. in de oven.
- Roer er de diepgevroren pompoenblokjes onder en laat nog 10 min. verder garen.
Drankadvies
Wijn: |
Negroamaro Rosato, I.G.T. Salento Piana del Sole, Puglia – Italië |
Bier: | Tongerlo Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 646 Kcal | Eiwitten: 25,4 gr | Vetten: 26,2 gr | Koolhydraten: 77,1 gr |