Pasta met gegrilde halloumi en mediterrane courgettestaafjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ groenten/ 4 pers

| ± 40 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 1 limoen
  • 1 rood pepertje
  • 6 takjes oregano (vers)
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g halloumi (kaas)
  • 6 el. Griekse yoghurt
  • 400 g Penne
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Snij de halloumi in 8 plakjes.
  2. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 4 cm.
  3. Pers de limoen en meng het sap met de Griekse yoghurt.
  4. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Snipper de teentjes knoflook ook fijn.
  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
  7. Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm.
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de staafjes courgette, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe.
  9. Kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven.
  10. Voeg op het einde van de stooftijd de blaadjes tijm en de helft van de blaadjes oregano toe.
  11. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  12. Gril de plakjes halloumi 2 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof of rooster ze op de barbecue.
  13. Meng de pasta met de courgettes en de yoghurtmengeling.
  14. Verdeel er de halloumi over en werk af met de rest van de oreganoblaadjes.
Drankadvies
Wijn:

Rasiguères – Château Planèzes, A.O.P. Côtes du Roussillon

Bier: Hoegaarden Rosée, Fruitbier
Voedingswaarde
Energie: 632 Kcal Eiwitten: 26,9 gr Vetten: 23 gr Koolhydraten: 79,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email