Pasta met gegrilde halloumi en mediterrane courgettestaafjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ groenten/ 4 pers
| ± 40 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 1 limoen
- 1 rood pepertje
- 6 takjes oregano (vers)
- 4 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 200 g halloumi (kaas)
- 6 el. Griekse yoghurt
- 400 g Penne
- 2 el. olijfolie
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Snij de halloumi in 8 plakjes.
- Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 4 cm.
- Pers de limoen en meng het sap met de Griekse yoghurt.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Snipper de teentjes knoflook ook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de staafjes courgette, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe.
- Kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven.
- Voeg op het einde van de stooftijd de blaadjes tijm en de helft van de blaadjes oregano toe.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Gril de plakjes halloumi 2 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof of rooster ze op de barbecue.
- Meng de pasta met de courgettes en de yoghurtmengeling.
- Verdeel er de halloumi over en werk af met de rest van de oreganoblaadjes.
Drankadvies
Wijn: |
Rasiguères – Château Planèzes, A.O.P. Côtes du Roussillon |
Bier: | Hoegaarden Rosée, Fruitbier |
Voedingswaarde
Energie: 632 Kcal | Eiwitten: 26,9 gr | Vetten: 23 gr | Koolhydraten: 79,1 gr |