Pasta calamarata met …

Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven

Omschrijving:

Hoofdgerecht | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: iets minder dan 30 min
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder, Op z’n zuiders

Ingrediënten

  • 100 g pancetta (charcuterie)
  • 2 broccoli’s
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 1 eetl. boter
  • 400 g calamarata (ringvormige pasta)
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding:

  1. Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes.
  6. Snij de pancetta in reepjes.
  7. Hak de zwarte olijven grof.
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes enkele min. met de gehakte rozemarijn.
  9. Haal uit de pan.
  10. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook, het pepertje, de olijven en de broccoliroosjes even aan.
  11. Voeg de boter toe en laat nog 10 min. verder bakken op een middelmatig vuur tot de broccoli beetgaar is.
  12. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  13. Doe de pasta bij de broccoli en meng goed.
  14. Voeg de pancettareepjes met rozemarijn toe en kruid met zwarte peper en zout.
  15. Afwerking: verdeel de pasta over de borden.
  16. Werk af met stukjes mozzarella en enkele druppels extra vierge olijfolie

Drankadvies:

Bier: Desperados, Bier met tequila
Wijn: El Coto Blanco, D.O.C. Rioja, Spanje

 

Voedingswaarde:

  • Energie: 755 kcal
  • Eiwitten: 28.2 g
  • Vetten: 36.8 g
  • Koolhydraten: 74.9 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten