Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers
| iets minder dan 30 min
| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder, Op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 g pancetta (charcuterie)
- 2 broccoli’s
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- 1 rood pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 125 g mozzarella
- 1 el. boter
- 400 g Calamarata (ringvormige pasta)
- 200 g ontpitte zwarte olijven
- 3 el. olijfolie
- 1 el. olijfolie extra vièrge
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
- Scheur de mozzarella in stukjes.
- Snij de pancetta in reepjes.
- Hak de zwarte olijven grof.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes enkele min. met de gehakte rozemarijn.
- Haal uit de pan.
- Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook, het pepertje, de olijven en de broccoliroosjes even aan.
- Voeg de boter toe en laat nog 10 min. verder bakken op een middelmatig vuur tot de broccoli beetgaar is.
- Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Doe de pasta bij de broccoli en meng goed.
- Voeg de pancettareepjes met rozemarijn toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: verdeel de pasta over de borden.
- Werk af met stukjes mozzarella en enkele druppels extra vièrge olijfolie
Drankadvies
Wijn: | El Coto Blanco, D.O.C. Rioja, Spanje |
Bier: | Desperados, Bier met tequila |
Voedingswaarde
Energie: 755Kcal | Eiwitten: 28,2 gr | Vetten: 36,8 gr | Koolhydraten: 74,9 gr |