Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers

| iets minder dan 30 min

| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder, Op z’n zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 g pancetta (charcuterie)
  • 2 broccoli’s
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 1 el. boter
  • 400 g Calamarata (ringvormige pasta)
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 el. olijfolie
  • 1 el. olijfolie extra vièrge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes.
  6. Snij de pancetta in reepjes.
  7. Hak de zwarte olijven grof.
  8. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes enkele min. met de gehakte rozemarijn.
  9. Haal uit de pan.
  10. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook, het pepertje, de olijven en de broccoliroosjes even aan.
  11. Voeg de boter toe en laat nog 10 min. verder bakken op een middelmatig vuur tot de broccoli beetgaar is.
  12. Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  13. Doe de pasta bij de broccoli en meng goed.
  14. Voeg de pancettareepjes met rozemarijn toe en kruid met zwarte peper en zout.
  15. Afwerking: verdeel de pasta over de borden.
  16. Werk af met stukjes mozzarella en enkele druppels extra vièrge olijfolie
Drankadvies
Wijn: El Coto Blanco, D.O.C. Rioja, Spanje
Bier: Desperados, Bier met tequila
Voedingswaarde
Energie: 755Kcal Eiwitten: 28,2 gr Vetten: 36,8 gr Koolhydraten: 74,9 gr

Categorieën