Parmezaanse aardappelroosjes

Omschrijving

aardappelen | groenten | 4 a 6 pers

tijd | 1 uur en 15 min

bron | via facebook de stappen gevolgd en uitgeprobeerd

Ingrediënten

  • 45 gr gesmolten boter
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas (of naar smaak een andere gemalen kaas wat je lekker vindt bv Emmentaler)
  • 3 gr knoflookpoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 8 a 10 mooie gelijkmatige aardappelen (ong 1,4 kg)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C
  • Neem 2 muffin bakvorm zodat je 12 aardappelroosjes kan maken en vet deze in met boter, zet even opzij
  • Schil en was de aardappelen
  • Snij ze in dunne schijfjes van ong. 1,6 mm dik
  • Breng ze in een grote kom
  • Voeg hieraan toe:
    • de gesmolten boter
    • de geraspte Parmezaanse (of Emmentaler) kaas
    • knoflookpoeder
    • de tijmblaadjes
    • zout en flink bestrooien met zwarte peper uit de molen
  • Schud en meng alles goed door mekaar
  • Neem een stapeltje aardappelschijfjes en breng ze in de muffin vormen
  • Strooi nogmaals wat zwarte peper uit de molen erover
  • Breng de muffin bakvormen in de voorverwarmde oven
  • Bak ze af in 55 a 60 min tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden en in het midden ze nog wat zacht zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze nog even 5 min rusten/ afkoelen
  • Haal ze voorzichtig uit de vormen (om je antiaanbaklaag van je muffin vormen niet te beschadigen neem dan bv een plastiek slalepel of een houten lepel).
  • Strooi ter garnering nog wat Parmezaanse kaas en tijm over de aardappelroosjes

Lekker met Kip en een frisse salade erbij. Eet smakelijk

Voedingswaarde (ong 2 roosjes per persoon):

  • Energie: 225 Kcal
  • Vetten: 7 gr
  • Eiwitten: 4,6 gr
  • Koolhydraten: 3,2 gr
  • Vezels: 6,4 gr