Parmezaanse aardappelroosjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| 1 uur en 15 min

| via facebook de stappen gevolgd en uitgeprobeerd

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 45 gr gesmolten boter
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas (of naar smaak een andere gemalen kaas wat je lekker vindt bv Emmentaler)
  • 3 gr knoflookpoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 8 a 10 mooie gelijkmatige aardappelen (± ruim 1 kg)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Neem 2 muffin bakvorm zodat je 12 aardappelroosjes kan maken en vet deze in met boter, zet even opzij
  3. Schil en was de aardappelen
  4. Snij ze in dunne schijfjes van ong. 1,6 mm dik
  5. Breng ze in een grote kom
  6. Voeg hieraan toe:
    1. de gesmolten boter
    2. de geraspte Parmezaanse (of Emmentaler) kaas
    3. knoflookpeder
    4. tijmblaadjes
    5. zout en flink bestrooien met zwarte peper uit de molen
  7. Schud en meng alles goed door mekaar
  8. Neem een stapeltje aardappelschijfjes en breng ze in de muffin vormen
  9. Strooi nogmaals wat zwarte peper uit de molen erover
  10. Breng de muffin bakvormen in de voorverwarmde oven
  11. Bak ze af in 55 a 60 min tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden en in het midden ze nog wat zacht zijn.
  12. Haal ze uit de oven en laat ze nog even 5 min rusten/ afkoelen
  13. Haal ze voorzichtig uit de vormen (om je antiaanbaklaag van je muffin vormen niet te beschadigen neem dan bv een plastiek slalepel of een houten lepel).
  14. Strooi ter garnering nog wat Parmezaanse kaas en tijm over de aardappelroosjes

Lekker met Kip en een frisse salade. Eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email