Parmezaanse aardappelroosjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers
| 1 uur en 15 min
| via facebook de stappen gevolgd en uitgeprobeerd
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 45 gr gesmolten boter
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas (of naar smaak een andere gemalen kaas wat je lekker vindt bv Emmentaler)
- 3 gr knoflookpoeder
- 1 el verse tijmblaadjes
- zout en zwarte peper uit de molen
- 8 a 10 mooie gelijkmatige aardappelen (± ruim 1 kg)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Neem 2 muffin bakvorm zodat je 12 aardappelroosjes kan maken en vet deze in met boter, zet even opzij
- Schil en was de aardappelen
- Snij ze in dunne schijfjes van ong. 1,6 mm dik
- Breng ze in een grote kom
- Voeg hieraan toe:
- de gesmolten boter
- de geraspte Parmezaanse (of Emmentaler) kaas
- knoflookpeder
- tijmblaadjes
- zout en flink bestrooien met zwarte peper uit de molen
- Schud en meng alles goed door mekaar
- Neem een stapeltje aardappelschijfjes en breng ze in de muffin vormen
- Strooi nogmaals wat zwarte peper uit de molen erover
- Breng de muffin bakvormen in de voorverwarmde oven
- Bak ze af in 55 a 60 min tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden en in het midden ze nog wat zacht zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze nog even 5 min rusten/ afkoelen
- Haal ze voorzichtig uit de vormen (om je antiaanbaklaag van je muffin vormen niet te beschadigen neem dan bv een plastiek slalepel of een houten lepel).
- Strooi ter garnering nog wat Parmezaanse kaas en tijm over de aardappelroosjes
Lekker met Kip en een frisse salade. Eet smakelijk