Parmentierschotel met gehakt en fijne groentjes
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| 45 min
| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 700 g gehakt van rund en varken
- 800 g broccolimix
- 1 ui
- 50 g geraspte kaas
- 1.5 dl melk
- 3 el. boter
- 2 el. bloem
- 1 el. paneermeel
- 2 dl Grimbergen Winter
- 1 dl runderbouillon (¼ blokje opgelost in 1 dl heet water)
- 1 el. olijfolie
- Voor de aardappelpuree:
- 800 g aardappelen
- 1.5 dl melk
- 1 el. boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de ui fijn.
- Kook de broccolimix beetgaar.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
- Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar.
- Giet er het bier en de bouillon bij en laat even koken op een hoog vuur.
- Voeg de broccolimix toe, kruid met peper en laat nog 5 min. sudderen.
- Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Giet af en pureer. Meng er 1,5 dl melk en 1 el. boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat het groente-gehaktmengsel uitlekken in een vergiet. Schep in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt 2 el. boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder.
- Laat even drogen op het vuur.
- Voeg al roerend en beetje bij beetje 1,5 dl melk toe tot u een gladde saus hebt.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de saus over het groentegehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
- Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel.
- Verdeel er 1 el. boter in klontjes over.
- Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Tip: u kan dit gerecht de dag voordien klaarmaken en in de koelkast zetten.
- Zet de schotel dan op het moment zelf 20 min. langer in de oven.
Drankadvies
Wijn: |
Château du Bois de la Garde, A.O.P. Côtes du Rhône |
Bier: | Grimbergen Goud, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 812 Kcal | Eiwitten: 48,2 gr | Vetten: 44,1 gr | Koolhydraten: 46,6 gr |