Parelhoen uit de oven

Omschrijving

 | klein wild | 4 pers

 | 70 min

 | infofoldertje meegenomen van bij de poelier

Ingrediënten

  • 1 panklare hele parelhoen
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  •  5 teentjes knoflook
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 glas witte wijn
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • peper en zout

Bereiding

  1. wrijf de parelhoen in met de olijfolie en bestrooi met de peper en zout
  2. bedek (vooral de borst) met het ontbijtspek en zet deze vast met cocktailprikkers
  3. pak de uiteinden van de pootjes in met aluminiumfolie tegen verbranden.
  4. leg de parelhoen op een rooster boven een ovenschaal midden in een voorverwarmde oven van 175 °C
  5. doe de wijn, een scheutje water, de rozemarijn en de knoflook in de ovenschaal en braadt 55 – 70 min
  6. bedruip de parelhoen om de 10 min met het vocht uit de ovenschaal
  7. haal 10 min voor het einde van de braadtijd het spek eraf en wrijf in me teen mengsel van de sojasaus en honing voor een mooi bruin korstje

Tip:

  • snij de stukjes ontbijtspek na de bereiding in stukjes als smaakmaker voor de salade
  • wrijf Roseval aardappeltjes met schil in met olijfolie en leg ze een half uur voor het einde van de braadtijd rondom het parelhoen op het rooster, ze zijn dan tegelijk gaar.
  • heerlijk met spuitjes of geroosterde groenten en chutney van zongedroogde vijgen en uitjes