Parelhoen met krieksaus en torentje van knolselderpuree met champignons

Omschrijving

Gevogelte 2 | hoofdgerecht | 4 personen

tijd | minder dan 30 min

bron | 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets met vel (beenhouwerij)
  • 1 knolselder
  • 800 g peultjes
  • 400 g oosterse champignonmengeling
  • 6 aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 17 cl kriekbier
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 3 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding (30 min)

  1. Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. 
  2. Boen de champignons schoon met een klein borsteltje of wat keukenpapier. 
  3. Snipper het knofl ook fijn. 
  4. Kook de stukken knolselder en aardappel 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water.
  5. Giet af en pureer. Meng er de room onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Breng intussen de gevogeltefond aan de kook in een steelpan en laat tot de helft inkoken.
  7. Voeg de kriek toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.
  8. Kook de peultjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knofl ook glazig.
  10. Voeg de champignons toe en bak kort. Kruid met peper en zout.
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de parelhoenfilets 10 min. op de velkant.
  12. Kruid met peper en zout. Draai de fi lets om en bak nog 5 à 7 min.
  13. Afwerking: schik op elk bord een torentje knolselderpuree en bedek met een laagje champignons.
  14. Snij de parelhoenfi lets in schuine sneetjes, schik ze naast de torentjes en verdeel er wat krieksaus over.
  15. Serveer met de peultjes.
  16. Tip: U kan ook diepgevroren parelhoenfi lets gebruiken.
  17. Laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep droog.

Drankadvies

Bier: Leffe Kerstbier
Wijn: Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 460 kcal
  • Eiwitten: 44 g
  • Vetten: 12.7 g
  • Koolhydraten: 39 g