Paprikasoep met tomatensalsa

een goed gevulde soep, lekker met stokbroodje

Omschrijving

| soepen/ 4 pers

| ± 30 min

| 2021.09 – Plus receptenkaartje uit de winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr cherrytomaten
  • 6 zoete puntpaprika’s
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 cm gember
  • 4 kaas-uienbollen
  • 10 gr koriander
  • 1 citroen
  • 2 thl sambal badjak
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 pakje rode curry pasta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
  3. Snijd de cherrytomaten en de paprika in kleine blokjes.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd ook in kleine blokjes.
  5. Rasp de gember, snijd de broodjes in plakjes, hak de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
  6. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook samen met de sambal, de gember en de helft van de rode ui.
  7. Voeg de paprika en de zoete aardappel toe en bak al roerend 5 min door.
  8. Voeg 1,2 ltr water toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 min zachtjes koken.
  9. Voeg dan de kokosmelk en currypasta toe, laat nog 3 min doorkoken en pureer de soep glad met een staafmixer.
  10. Verdeel ondertussen de plakken brood over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 min knapperig.
  11. Meng de tomaat met het citroensap, de koriander en de resterende rode ui tot een frisse salsa.
  12. Verdeel de soep over de borden, schep er een eetlepel salsa bovenop en serveer met het knapperige brood en de resterende salsa.
Voedingswaarde
Energie: 508 Kcal Vetten: 18 gr
waarvan verz. vetzuren: 13 gr
Koolhydraten: 73 gr
waarvan suikers: 18 gr
Eiwitten: 13 gr Vezels: 11 gr Natrium: — mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email