Paprikasoep met tomatensalsa
een goed gevulde soep, lekker met stokbroodjeOmschrijving
| soepen/ 4 pers
| ± 30 min
| 2021.09 – Plus receptenkaartje uit de winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr cherrytomaten
- 6 zoete puntpaprika’s
- 4 zoete aardappelen
- 3 cm gember
- 4 kaas-uienbollen
- 10 gr koriander
- 1 citroen
- 2 thl sambal badjak
- 250 ml kokosmelk
- 1 pakje rode curry pasta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
- Snijd de cherrytomaten en de paprika in kleine blokjes.
- Schil de zoete aardappel en snijd ook in kleine blokjes.
- Rasp de gember, snijd de broodjes in plakjes, hak de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook samen met de sambal, de gember en de helft van de rode ui.
- Voeg de paprika en de zoete aardappel toe en bak al roerend 5 min door.
- Voeg 1,2 ltr water toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 min zachtjes koken.
- Voeg dan de kokosmelk en currypasta toe, laat nog 3 min doorkoken en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Verdeel ondertussen de plakken brood over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 min knapperig.
- Meng de tomaat met het citroensap, de koriander en de resterende rode ui tot een frisse salsa.
- Verdeel de soep over de borden, schep er een eetlepel salsa bovenop en serveer met het knapperige brood en de resterende salsa.
Voedingswaarde
Energie: 508 Kcal | Vetten: 18 gr waarvan verz. vetzuren: 13 gr |
Koolhydraten: 73 gr waarvan suikers: 18 gr |
Eiwitten: 13 gr | Vezels: 11 gr | Natrium: — mg |