Pappardelle met scampi en spinazie

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2018.12.19 – Colruyt inspiratiefolder; Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 32 partyscampi’s (diepvries)
  • 500 g verse spinazie
  • 300 g kerstomaten
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g Pappardelle
  • 3 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  2. Snipper de teentjes knoflook fijn. Snij de kerstomaten in 4.
  3. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Hak de spinazieblaadjes grof.
  4. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en het rode pepertje enkele min. glazig.
  6. Voeg de diepgevroren scampi’s toe en roerbak 2 min.
  7. Voeg de spinazieblaadjes en de kerstomaatjes toe en roerbak 1 min.
  8. Doe de gekookte pasta bij de scampi’s in de pan en meng goed.
  9. Kruid met zwarte peper en zout en meng er het basilicum onder.
Drankadvies
Wijn: Le Sablou, A.O.P. Bergerac
Bier: Grimbergen Cuvée 950, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 502 Kcal Eiwitten: 28,7 gr Vetten: 9,9 gr Koolhydraten: 74,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email